Friday, June 13, 2008

10 SEBAB KENAPA GIRLS PAKAI TUDUNG?

1. sebab dia memang beriman dan ikut suruhan-Nya , lillahita'aala.
2. sebab dia ikut mak dia, family dia sume pakai tudung.
3. sebab dia takut masyarakat/orang kampung kutuk dia
4. sebab dia rambut dia tak cantik.so tudung sbeagai pelindungnya?bila dah rebonding,boleh
tanggal balik = p

5. dia tak reti sikat rambut.tudung sebagai fesyen.
6. dia malas nak sikat rambut, so pakai aje la tudung.so kesah ape sama rambut.
7. dia anggap tudung mencantikkan penampilan dia.
8. dah pegi haji beb..kena pakai 'tudung' sket..nnti org mengata kita pulak.
9. peraturan bekerja kena pakai tudung.ala.. sabtu ahad xapa kalau xpakai.
10. menunjuk la sket. sbb dia cantik dan dikagumi ramai.


so galfrenzz..di manakah kedudukan korang ?? mungkin korang pakai kerana sesuatu?atau kerana seseorang?atau kerana niat ikhlas sendiri..atau bagaimana? ^ o ^ shoutout your opinion, galfrenzzzz:)

p/s: ini adalah berdasarkan research yg dibuat oleh seseorang;)

5 comments:

Anonymous said...

pakai sbb takut abah kena tanggung dosa , takut sbb nnt akhirat kena bakar dek api neraka...nauzubillah

Siti R said...

pakai tudung sbb takut Allah murka...lgpun kalau x pakai rasa mcm berbogel..isk2

.ain.™ said...

hurmm,, mmg x dpt dinafikan semua ciri2 tu,,ad.wujud.
kitakan org islam. kena tahu hukum aurat sndri n dgn org sekeliling kite.

ikhlas bertudung.
bkn sbb takut mak ayh marah,,k?

wallahu'alam bissawab

princess diary(^_^) said...

salams...

i pakai tudung since form3...before i pakai on off jugak...biasela...mase tu budak2 lagi...
but now,,,kite dah membesar kan...tahu mane baik mane buruk...jadi pakai tudung dah jadi kewajipan lah...bukan susah nak pakai tudung...bukan panas pon...konfem menipu kalau ade gals yang kata panas pakai tudung..herm...tapi xdinafikan ade gals yang pakai tudung kerana fashion dan kerana nak menutup kekurangan diri die...tapi bagi i oklah...mule2 pakai kerana fashion,,,lama2 die sendiri akan sedar peranan tudung tu sendiri...akhirnye...die akan terus memakai hijab sentiase...macam i,,bila dah biase pakai tudung...kite pakai kerana Allah...cube bukak tudung tu...konfem korang xnak...rase macam berbogel...heee....

ape ape pon...wallahualam ;)

momantai said...

im a boy..

tudung sbnrnya bkn stu bnda wjib..
tp..mnutup aurat nie bnda wajib..
whatever u do..
ttplah aurat=)

sumtimes ppuan bkk tdung sbb pkwe suruh.. dats mean.. ur fault.. ikt ckp org yg tak layak guide korang..

pk pk kanlah=)

 
galfrenzzz © 2008 galfrenzzz Áurea R.C.