Saturday, June 14, 2008

imej dan fashion

fashion dan girls?girls dan fashion.yes, kedua-duanya memang susah dipisahkan. semua girls di luar sana memang xdpt lari dari fashion. dan memang lah..setiap orang suka fashion tertentu dan tersendiri. tapi galfrenzzz, bagaimana anda menyesuaikan diri anda antara fashion dan imej sebenar anda? adakah anda memang ada style anda sendiri?atau anda ni jenis ikut-ikut style orang lain ..mcm contohnya anda ni jenis gila sangat dengan siti nurhaliza ..then anda pun ikut la segala apa yang dia pakai..anda pakai, kena beli jugak tudung mcm siti tu.atau mungkin juga anda ni jenis tak tahu fashion, bahkan tak tau apa imej diri anda yg sebenar,pulak tu anda ni jenis poket kering, tapi tetap tak kisah apa orang nak kata, anda mesti juga ikut trend semasa.walaupun sebenarnya baju-baju anda tu..adalah baju pinjam.ya lah..kawan-kawan glamorous , meletop, tak kan anda aje yg nampak selekeh kan.malu lah kan.

bagaimana pula dengan anda yg dlm golongan saiz L ke atas.adakah anda mempunyai masalah antara imej dan fashion ini? no offense, tapi hakikatnya sekarang,sy tgk ramai yang saiz L ke atas menjadi mangsa 'siulan' mata-mata buaya di luar sana. kerana apa?diaorang aje yg boleh tafsirkan. bagaimana perasaan anda galfrenzzz, jika ada org kata 'eyyy..ko ni..dah la mcm tong, xada cermin apa kat rumah?' ..atau mungkin anda suka orang berkata 'hye 'seksi' .." kepada anda?bagaimana galfrenzzz?

anda ada pendapat anda sendiri mengenai kesesuaian fashion?
kongsikan dgn sy galfrenzzz ;)

4 comments:

noin said...

ukur baju di badan sendiri.
ukur gak duit poket.
lain2 pk sendiri.
haha

aurikelsan said...

stuju ngn cik noin..lalala

as for me, nak kate update sgt tak la tp still follow the new trend.. saya jgk adalah dikalangan mereka yg bersaiz L ++++++ hehehe

sape kate saiz L, XL ++ xboleh berfesyen/bergaya..imej sentiasa kena jaga babe...walaupun bersaiz besar make sure kita sentiasa kemas, bersih & wangi... XD

pakaila baju yg seswai dgn tubuh badan kita..rajin2 baca magazine/ surf info on how to suit our body with perfect clothes. ada banyak tip2/ trick yg blh menutupi kekurangan tubuh badan kita..in term of color, style, design etc etc

for all gurlzz, kalau tahu badan tue saiz XL ++++ xpayah la pakai saiz xs..sakit mata tau tengok tayar dunlop you all..no offence k,

sebenarnya,berlambak jual baju saiz XL ++++..siap ikut latest trend lagi..just kena tau tempat jela nk cari kat mane..

Anonymous said...

imej & fashion~

bgaya lah walau mcm mne pon..sebab mata org laen2..kalu saye kate die selekeh, mata org len kate cantik..sume tue subjektif..

tapi, selaraskan la mengikut landasan islam..islam x menghalang utk fashion2 nie..tp kenakan la pada cara dan pemakaiannye..okey!

(saket mate tgk yg mcm cik ct nuraliza tue..tudungkah itu?ahakz~)

tumpang jalan,
cikoda (^^,)

batikmerah said...

sy ni wanita bersaiz XXL.. wah!!! kadang geram jugak tengok org yg sesaiz dengan sy. mlah lebih dri saiz sy pakai baju yg ntahlah. tpi ape nak kate. bg diorang itulah fashion nye.. itulah yg dikatekan gaye.

for me, tk kisahla org nak kate ape. yg penting baju yg dipakai bersih, kemas dan yg paling penting badan tidak mengeluarkan odour yg kurang menyenang kn.

keismpulan nye, pandailah jage diri.. hiasi peribadi.. :)

 
galfrenzzz © 2008 galfrenzzz Áurea R.C.