Sunday, June 15, 2008

apa akan dibuat bila girls frust?

pernah dengar girls bunuh diri kerana ditinggalkan oleh boys yg disukai?
seteruk itu lah perkara yg boleh dilakukan oleh girls bila mereka ditinggalkan oleh org yg mereka sayang.walaupun itu tindakan yg amat2 bodoh, tapi percaya, kami girls mmg sukar kawal perasaan bila ditinggalkan org yg disayangi.especially yg bergelar lelaki.malah, mungkinlebih teruk lagi tindakannya drpd ditinggalkan oleh ahli keluarga. kenapa agaknya ya?
apabila seorang girl itu mula menyayangi seseorang, mereka akan menumpukan sepenuh perhatiannya kpd si boy, dan yg paling penting, dia mahu dirinya diberi dua kali ganda perhatian berbanding apa yg diberikannya kepada boy tersebut. malangnya, girl akan selalu diketepikan atau tidak diendahkan oleh sesetengah boys apabila hati mereka telah dimiliki. kesian girl.

orait galfrenzzz..apa agaknya tindakan- tindakan yang biasa anda buat, jika org yg anda sayang pergi begitu saja meninggalkan anda. dengan sebab org ketiga, atau tanpa sebab.
let's share it here galfrenzzz;)

1) menangis sepuas-puasnya. paling lama yg pernah sy dengar ialah selama seminggu.wahhh
2) ............. (share with the otehr galfrenzzz, what's your own experience)
3) .............

11 comments:

Anonymous said...

layan lagu jiwang2..send msg kutuk2 org yg kta geram luah smua........pastu send lg satu..."mtk maaf balik...and ajak berdamai..doakan dia hepi" ..LOL..berkesan dowh..rasa puas..atlease dia taw apa kta rasa!!~LOL...[brani wat,brani tanggung]

noin said...

have faith in Allah.
shud be mentally prepared dat we are not 100% guaranteed to be the wife of that person.
:)

Anonymous said...

salam~

nice blog u have! ;)

stuju ngan anonymous kat ats tue..hoOo (tapi xdela smpai tahap kutuk2..hee ta baik taw..);O

bg saye..

1-nanges2~~bukan smggu, saye almost sbulan!hahaha
2-solat..bg tenang hati n redha ape yg tjadi..
3-fikir3 sume yg trjadi ade hikmah n anggap nie pengalamn yg allah swt nk beri..
4-berbaek smule ngan org itu..ehe~ bdepan dgn kenyataan sebenarnye secara x langsung akan mengubat hati tue..(serious, ini melalui pngalamn sendiri..)ahakz~

ha lagi satu, saye suke wat kad2 kreatif (walopon x kreatif..haha) banyak2 n kasik kwn2..hee (xtaw nape, tp mmg gitu la tiap kali..i mean berase sedey..hihik)

tumpang lalu,
cikoda (^^,)

batikmerah said...

for me...

-terime benda yg terjadi tu dengan hati terbuka. jgnla jadi pikiran sempit sangat dek2 oi. dh die taknak kite. jgn dihegeh-hegehkan diri dok ingat kt depa itu. padahal depa yg sonok2 gan org lain. so face d truth babes!!!!

-nangis itu mesti. tpi takyah belarutan sampai mcm tu skali. menangis 1 tyme je. puas2. den cube pikir dair sudut "budohnye aku... membazir air mate jek nanges kat jantan tu"

-yg mane layan sentimentel sgt tu, make sure tak duduk sengsorang tyme2 kritikal begitu. selalu hang out gan frens dan org yg terdekat. mereka inilah yg akan buat kite lupekan peristiwe2 yg tk best begitu.

-byk lgi point. tpi ini yg terakhir la ni.. gurl!!!! wake up!!!! bukak buku baru. yg lame tu campak dalam longkang. more to comes. live must go on. banyak lagi jejake yg lebih jujur dan ikhlas menyayangi kamu. cume kamu perlu sabar. sampai waktu yg tepat, datang seseorang untuk dijadikan teman hidupmu chewah!!!

PERINGATAN!!!
-jgn maen2kan hati dan perasaan kaum adam sesuke hati. kerana ade di kalangan mereka, bile dah die kate kamulah 'D one' , make kamulah. jgn pertikaikan lgi..

yang penting, tanye hati, tanye iman. :)

Anonymous said...

plg kecewa tyme break waktu f0rm 5..seminggu lg nk SPM dia mntk break...nsb result x r0sak...aiii...

bnda 1st yg dbuat semestinya menangis all night...smpai bengkak2 mata ni...tyme pas s0lat pun nangis gak mintak ditenangkn hati...alhamdulilllah ok....nk kuatkan semangat tue, sedaya upaya xnk jmpa dat guy..p dh sma klas nk xnk jmpa gak...sumbatkan telinga ngn headph0ne n lyn la lagu2 yg xkan mengingtkan diri ni ngn dia..kwn penting tyme ni, dieorg bwk kua shopping..kra membzkan drilah...alhamdulillah...by da tyme nk exam....hati ni dah nk tenang sepenuhnya...

gal2 kat lua sna tue jgn nk slhkan dri la pas break up..bab salu aku akn feel gtu walaupun tyme kapel aku memang setia la...lupekan ex kta n m0ve on...nanti jumpa guy yg lbh syg ngn kte...bak kta mak aku "kta cr guy yg syg n nk ngn kt..bkn kta yg terkejar2 ngn die.." biar hati kta xrisau memanjang pk sal laki tue...sal ex tue td...memang sumtyme akan teringt2...dgr lg alyah_xmgkin kerana syg...u all akn pham...
ceramah la plak kat cni...hehehehe...k0ngsi pengalaman je beb...k..chaow...
*cek0d0k angus*

ezlina said...

hmm..based of my experience :

1) akn ngs la kn..4 sure..ngs teruk2..smpi bengkak2 mata..den ble dh ok..mcm rs..nape la ngs..x berbaloi utk laki yg mcm tu..

2)bykkn solat & bc QUran..seriously..it helps a lot! byk sgt dpt ketenangan jiwa..& byk mematangkn diri ini..:P

3?)slalu lepak dgn kwn..ye la..time ni kte x leh duk sorg2..sure akn igt..

4)redha dgn ape yg jd..Allah kn ske hambaNya yg redha..hope termsk dlm glgn itu :)..amiinn~ but 4 me..dh lps tu lps la..juz 4 now..x sggp lg jd kwn..:P

ps: break up time study wk..after 5 yrs+ of being togther..ble nk move on..die cr blek..den at a point..terime die blek..den die clashkn after dat gal say yes nk couple..owh..die ade skandal..fyi la :)

si pari-pari pink said...

shopping lah ape lagi.. x pon gi salon cantikkan diri lagi... biar dia menyesal.. sape suruh blah.. hehe..

hanii <3 said...

saya,,,
=layan lagu2 jiwang,nangis2.
=nangis 3bulan lamanyaaa.
=cari penyakit(saya smpai kuar masuk hspital,tgn habis diambil darah)kronik.bret trun 20kg. haha!

at last 3 bln lpas tu dya cari sy blk. dn kmi hepi smpai skrg=]

zilanurr said...

kurung dlm bilik dgr lagu2 jiwang smpi mengalirn airmata ...yg paling teruk talipon si dia tanya apa kekurangan diri tnya brulang kali smpi dier bingit.

yana chan~~ said...

klau frust eyh... urmm ,,,sng jee ... blaja rjin2..smpai kaye ,,pstuu cantek kn dri lg... nk bg sidia tuuu rse mnyesal sbb tinggal kn kte dlu... (haaa..bru kau tau langit tuu tiggi ke rendahh,,,huhuhuh) kre mcm revenge laa jgak ni,,, tp pstikn kte bwat bnde yg leh bg faedah kt dri sndri ..bwat ape kn kte duk nanges2 sedeyh2 ,, sdangkn SIDIA tuuu duk eppy2 ngan aweks bru die... CAMMON GURLS~~~ jgn mudah lemah krana ADAM~~~ =)

momantai said...

my opinion..as a boy=)
break up... sakit.. kalau kte minta break dgn org yg mencintai kte..org yg mncintai kte mmg akn lg sakit..

fikirkan 2 bnda
-b4 thats thing hppnd.. ap yg jd.slh kte? slh dia? slh org ke3?..

-ptt ke mnangis?ptt ke myesal? ptt ke rasa nak bnuh dri n watsoever?

cinta ad 3..
-cinta ALLAH-cinta sbb nak cri keredhaan dan inginkan psgn kte guide kte..

-cinta NAFSU-smata2 isi masa lapang dan nak rasa lepak ngan opposite gender,pgg2 tgn.n watsoever

-cinta HARTA-materialistik=)

fikir2kanlah=)

 
galfrenzzz © 2008 galfrenzzz Áurea R.C.