Sunday, June 15, 2008

cepat luluh

percaya atau tidak, girls memang cepat luluh dengan beberapa keadaan yg terdapat pada jantina yg berlawanan dengannya.

1) kehenseman

dahulu atau sekarang, girls memang mudah cair dengan kehenseman paras wajah jantina berlawanan dengannya(walaupun dia baru kenal, atau tidak pernah berjumpa langsung dengannya. sebagai contoh, girls mudah terpikat apabila orang berwajah hensem cuba mendekatinya, atau memerhatikannya dari jauh. atau mungkin,yang paling bahaya, girls cepat jatuh hati dengan gambar kacak orang yg dia kenali secara online saja! tapi itulah kenyataan yg sukar dinafikan.sedangkan zulaikha saja mencuba pelbagai cara utk menarik perhatian nabi yusuf yg paling tampan sedunia. apatah lagi mamat-mamat hensem yg sebenarnya biasa saja, girls pun mudah menyukainya. tapi malangnya, peratus orang hensem yg bagus utk diteladani skrg, amat sedikit, tapi yg menghancurkan itu yg meningkat. jadi..kawal nafsu pandanganmu ye galfrenzzz.;)

ii) kemewahan

realiti yg xboleh disangkal ialah, girls skrg cukup suka kemewahan.walaupun sebenanrnya kebanyakan mereka sgt kurang mampu dari segi material, tapi mereka suka bermewah-mewah.
bagaimana caranya bermewah kalau xde sumber kebendaan? itu lah yg merunsingkan.kerana, girls akan mendapatkan apayg dia mahu, dengan apa cara sekalipun. sy solute kepada mereka yg berusaha memnuhi keperluan mereka @mungkin, kehendak mereka, dengan cara yg betul, iaitu melalui usahanya sendiri, ikut landasan ygbetul.namun sekrg ini, byk yg terhadi ialah, girls seakan- akan terdesak menggunakan hubungan dengan boyfriend mereka utk mendapatkan pelbagai unsur kemewahan. contohnya, makan free, baju free, tgk wayang free, duit cash pun free.alangkah bahagianya hidup mereka. tapi awas galfrenzzz, tak ada sesuatu yg perlu diberi percuma oleh seorang lelaki.kerana mereka juga manusia, perlu diberi ganjaran.so berjaga- jaga galfrenzzz. maruah lebih berharga dari setakat dress yg cantik tu. ;)

3) bantuan

girls cukup luluh hati bila menerima bantuan dari orang.mereka akan rasa dihargai, dan kemudian, mereka akan terasa berhutang budi dengan org yg membantu. tak kira lah bantuan apa sekali pun. kewangan, perlindungan dan bantuan hati! apa tu bantuan hati? kadang-kadang, girls mudah terdaya dengan hati- hati buaya yg menampilkan rasa simpati dengan mereka. kadang- kadang, girls mudah percayadan jatuh hati pula dengan gaya gombal si boys yg suka membantu mereka itu di saat si girls perlu tempat mengadu. dan mulalah mereka termasuk dlm perangkap-perangkap mulut buaya, yg bersedia membaham mangsanya. so...beware gal frenzzz;)

4) personaliti

girls juga amat- amat mudah jatuh hati dan kagum dengan personaliti dan perwatakan seseorang. lebih- lebih lagi..bila orgnya pintar, smart dan bergaya.memang bikin cair lah kiranya.haha. yg bagus ialah, bila berkenalan dengan alim ulama' yg membawa kebaikan.atau profesional yg boleh dibawa berbual tentang benda bermanfaat.dan mulalah girls memasang angannya. cth la..dr.sheikh muszaphar.tapi awas galfrenzzz...air yg tenang jgn disangka tak ada buayanya.;)

5) kata- kata

pujian membuatkan girls terasa diri mereka sgt berharga dan rasa tersanjung. dan mereka akan tunduk kepada yg memuji. rayuan membuat girls tersentuh hati dan mula memberi. janji manis membuat girls rasa ada harapan indah yg akan berlaku, dan mereka akan berpegang pada janji itu. nasihat pulak boleh membuat girls menangis dan berfikiran rasional dan berubah serta- merta.

14 comments:

abdus said...

hahaha. aku ade banyak dalam ni. cewah. hahaha. JK.

Anonymous said...

heeee...100% tepat..

Iman said...

guys yang pandai buat lawak pun best jugak ! (:

siti said...

so true

noin said...

in the end,
just be wise girls :)
read the newspapers bout how easily the girl followed the person she trust the most,
but end up being rape, killed etc.

sheifa said...

to all: haha. betul eh.susah sebenarnya nak control iman so that tak mudah luluh nih.. tapi itu lah, kena belajar kawal jugak kan so that maruah dijaga. kan galfrenzz? :)

to noin: setuju. tapi pelik kan, kadang2 yg budak2 kecik berhingus tuh pun da berani je ikut abang beso kat skola yg baru dia kenal. kan?

what say u galfrenzzz?;)

-niesa amer- said...

i paling agree, bab pujian.

naluri manusia, tak kira lelaki atau perempuan, bila kena puji sikit, memang la cair.

macam kata noin, in the end, itu yang ada kes rape lah, kes brani pergi hotel on 1st date.

perempuan ni kan macam kerak nasi. kita perempuan, memang kena pandai nak trace si penipu ni.

flygurl said...

jangan mudah percaya pada janji2 manis lelaki

azahskaliskala said...

dont be ordinary gurl

buaya said...

salam...
nama buaya pn ada dalam senarai ker?hehe

dijemput menjadi follower sy yer...

http://www.buaya-merah.blogspot.com

batikmerah said...

tambah lgi 1 point:

- girl suke lelaki yg supportive. tak kire la ape minat yg dilakukan org gf mereka, mereka akan support. san ini membuatkan girl itu lgi terjatuh chenta dengan mereka.hehehe

-lgi 1..banyak plak dok 1-1 kan? xpela ek.. just nak share. :P girl suke lelaki yg penuh dengan elemen suprise. mean ade aje kejutan dalam relation ship tuh. brula die tk rase relationship die tu dull aje.. kan kan...?????

momantai said...

im a boy

sorry to say
both man and women always want something for them.. but..do they thing.. they need to do something to each others..

all the mistake, come from ourselves.. not others.. the reflect from our mistakes will effect our couple.

n then.. gedebushhh... break up and end.. see.. how nature human being can be. this is not about man or women..this is about urself.=)

believe it or not? pk pk kanlah

ladies said...

hey ladies jangan mau dibilang lemah:P hahah

momantai said...

ppuan tak lemah sbnrnya
ppuan lembut=)
hati diorng lembut
jiwa diorg lembut
if hati n jiwa diorg kasar.. keras..means she had bad past eperience
but naturally.. they are really soft=)

 
galfrenzzz © 2008 galfrenzzz Áurea R.C.