Saturday, June 14, 2008

girls cepat perasan?

anda pernah admire seseorang?
dari jauh atau dekat?dia tahu atau tidak?
anda pernah suka seseorang?
suka gile atau suka saja-saja?dia tahu atau tidak?
anda pernah jatuh cinta dengan seseorang?
anda je yg syok sendiri atau dia juga ada begitu?dia tahu atau tidak?

susahnya menjadi girls ni kan Galfrenzzz.tapi itulah ..boleh dikatakan realitinya..girls cepat perasan. ada boys kata dia cantik.girls ingat mereka suka.ada boys ajak jalan-jalan,girls ingat mereka tu syok kat dia. ada boys tanya khabar dan ambil berat, girls ingat mereka sayang?
macam-macam lagi lah.

alahai Galfrenzz. janganlah cepat perasan dan berperasaan secara tiba-tiba. karang diri sendiri
merana.kerana apa?kerana angau sorang-sorang XD
tapi..kadang2..BUKAN slh girls pun..

mari kita tgk apa saja situasi yg bkin soleh buat girls cepat perasan dan dibuai perasaan.boleh bikin sasau beb.XD

1)apabila diri dipuji cantik, menarik, da bomb
2)apabila boys cuba meng'usha'
3)apabila boys cuba mengayat, bagi kata perangsang la konon..nasihat etc
4)apabila boys yg agak hensem suka berbual dengan mereka
5)apabila boys yg agak hensem ajak keluar
6)apabila diri terlampau minat gila lah dengan boys itu
7)apabila dia perasan dia cantik
8)apabila boys itu selalu tanya khabar /caring abes la konon..

what else Galfrenzz? any idea?tapi itu lah hakikat..antara punca kenapa girls cepat perasan.;P
betul tak?

p/s: jgn amalkan cepat perasan, nanti malu sendiri;p

6 comments:

Anonymous said...

ahaks! ske yg ni pot..!

Anonymous said...

heeeeeeee...btol3...
kalu yg cpat prasan..nk wat camne? leh kikish ke? hehee.

noin said...

hahaha
you're sooo right!
(I'm also vulnerable with this 'perasan' thingy.. hehe)
but let be moderate..
not exaggerate ;)

batikmerah said...

tak salah perasan tu..buat2 benar ape yg diperasankan tu..tak ke indah? hahaha

admire2 ni memg best. lagi best yg tang2 crush2 ni bestkan kan??? hehehe. minat org tu kejap. minat org ni kejap. minat2 gitu, antare kawan2 kite je.bukan nak maenkan perasaan org. tpi benda2 crush ni kejap jek. pastu lame xde dah. hehehe gatai!!

anDi said...

yaha.kdg2 betul gak.

tp klo da prasan mcm melebih2 rimas lak. - kdg2 ad mmbe(girl) cite itu ini, dgn gaya perasan thadap sorang boy ni.

tp dimata kita, "erk.br bt cmtu kire boy tu ske ko ke?"

neway, nk prasan sndri xde salah, kdg2 bleh meningkatkan kyakinan diri jgk.haha. tp jgn melebih ;D

amazingmyza said...

hurm, perasan tu takdela.
cume susah kalau kite nie jenis yang mudah suke kt org. sng nk jatuh cinte. lg2 klu org tuh suke kacau kite, buat baik/caring psal kite. tlg bg idea cmne nak hilangkan perangai camni..

 
galfrenzzz © 2008 galfrenzzz Áurea R.C.